PersVeilig

— dinsdag 10 juli 2018, 09:35 | 0 reacties, praat mee

YouTube verwijst naar geschreven nieuws in zoekresultaten bij grote gebeurtenissen

© Google

Bij grote nieuwsgebeurtenissen als een aanslag of een natuurramp gaat YouTube de komende weken verwijzen naar geschreven berichten van betrouwbare nieuwsorganisaties in zoekresultaten. Dat meldt moederbedrijf Google in een blogpost. Laatste wijziging: 10 juli 2018, 09:42

Het gaat volgens NU.nl om een korte omschrijving boven video’s die aan de hand van bepaalde zoektermen worden getoond. Hierin wordt gelinkt naar het volledige nieuwsbericht. Bij dergelijke video’s komt bovendien te staan dat de gebeurtenis in kwestie nog gaande is en dat de berichtgeving dus nog kan veranderen. YouTube werkt hiervoor samen met een aantal journalistieke publicaties. De nieuwe functionaliteit wordt eerst in Amerika uitgerold.

Het is een van een aantal nieuwe productfuncties waar aan is gewerkt als onderdeel van het in maart gepresenteerde Google News Initiative (GNI), om de nieuweservaring op YouTube te verbeteren. Google steunt deze nieuwe fucntionaliteiten van YouTube met 25 miljoen dollar. Zo worden de nieuwe secties ‘Top News’ en Breaking News’, van YouTube, die boven de reguliere zoekresultaten verschijnen, uitgebreid. Daarin worden video’s van officiële nieuwsbronnen weergegeven waarmee het videoplatform samenwerkt. Daarnaast zal er meer plek komen voor lokaal videonieuws.

Bekijk meer van

YouTube Google GNI

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.