website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

YouTube verwijst naar geschreven nieuws in zoekresultaten bij grote gebeurtenissen

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018, 09:35

© Google

Nieuws Bij grote nieuwsgebeurtenissen als een aanslag of een natuurramp gaat YouTube de komende weken verwijzen naar geschreven berichten van betrouwbare nieuwsorganisaties in zoekresultaten. Dat meldt moederbedrijf Google in een blogpost.

Het gaat volgens NU.nl om een korte omschrijving boven video’s die aan de hand van bepaalde zoektermen worden getoond. Hierin wordt gelinkt naar het volledige nieuwsbericht. Bij dergelijke video’s komt bovendien te staan dat de gebeurtenis in kwestie nog gaande is en dat de berichtgeving dus nog kan veranderen. YouTube werkt hiervoor samen met een aantal journalistieke publicaties. De nieuwe functionaliteit wordt eerst in Amerika uitgerold.

Het is een van een aantal nieuwe productfuncties waar aan is gewerkt als onderdeel van het in maart gepresenteerde Google News Initiative (GNI), om de nieuweservaring op YouTube te verbeteren. Google steunt deze nieuwe fucntionaliteiten van YouTube met 25 miljoen dollar. Zo worden de nieuwe secties ‘Top News’ en Breaking News’, van YouTube, die boven de reguliere zoekresultaten verschijnen, uitgebreid. Daarin worden video’s van officiële nieuwsbronnen weergegeven waarmee het videoplatform samenwerkt. Daarnaast zal er meer plek komen voor lokaal videonieuws.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.