— donderdag 6 april 2017, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Google lanceert YouTube TV

YouTube

Google heeft in de Verenigde Staten nu serieus de aanval ingezet op het klassieke kabelabonnement: in de grootste steden Chicago, Los Angeles, New York, Philadelphia en San Francisco Bay Area kunnen mensen voor 35 dollar per maand een abonnement nemen op het YouTube TV, een pakket met 50 zenders. Laatste wijziging: 6 april 2017, 14:35

In het online live-streaming abonnement zitten sport, nieuws en netwerken met populaire series. Als onderdeel van het abonnement krijgt de gebruiker ook een ‘recorder in de cloud’, waar live-uitzendingen voor een later tijdstip zijn op te slaan. Het abonnement geeft verder toegang tot de premium-inhoud op YouTube Red.

Het abonnement kan in een huishouden daarnaast door maximaal zes mensen tegelijk gebruikt worden, die allemaal een persoonlijke recorder voor live-tv in de cloud krijgen. YouTube is nog in onderhandeling met andere netwerken (waaronder BBC America en AMC) om in te stappen.

YouTube TV vult een groeiend gat van huishoudens die geen apart kabelabonnement meer afnemen en meer op zelfgekozen momenten online televisie kijken. Ook in Nederland is die trend zichtbaar.

Via settop-kastjes, sommige slimme televisies of de Chromecast kan de live-televisie op het grote scherm bekeken worden. Het is onduidelijk op welke termijn YouTube TV buiten Amerika beschikbaar komt. Landelijke uitrol in de Verenigde Staten van YouTube TV is voorlopig ook niet aan de orde. Meer op YouTube Official Blog

Bekijk meer van

YouTube vernieuwing Google

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.