NVJ compleet lid

— woensdag 7 juli 2021, 10:52 | 0 reacties, praat mee

YouTube verwijdert beelden Peter R. de Vries, GeenStijl juist niet

YouTube verwijdert beelden Peter R. de Vries, GeenStijl juist niet
Politie en publiek bij de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam waar misdaadverslaggever Peter R. de Vries zwaargewond is geraakt bij een aanslag. - © Evert Elzinga

Video's waarop is te zien hoe Peter R. de Vries na de aanslag op straat ligt, zijn door YouTube offline gehaald. GeenStijl doet juist het omgekeerde, ondanks verzoeken om de beelden te verwijderen. Laatste wijziging: 7 juli 2021, 21:48

De beelden waren gemaakt door omstanders en werden verspreid op sociale media. De politie heeft het publiek uitdrukkelijk gevraagd dat niet te doen.

Bij GeenStijl doen ze juist het omgekeerde. Ook al hebben ze verzoeken binnengekregen van Mediahuis en RTL om de beelden te verwijderen, ze geven er geen gehoor aan. “Ga liever bij jezelf te rade: enorme media-organisaties met dito macht, invloed en bereik die een van de laatste onafhankelijke online uitgeverijtjes onder druk proberen te zetten om hun persvrijheid en vrije nieuwsgaring op te geven? Vanwege wat precies? Een nieuwsfeit!? Nee sorry. GeenStijl bestaat bij de gratie van de rauwe internetrealiteit en onze absolute onwil om daar poortwachtertje op te spelen. En het enige dat we feitelijk leerden dinsdagavond was wat die beelden ons lieten zien, niet wat de pers ons vertelde.”

“Dit was natuurlijk prima” schrijft GeenStijl, terwijl ze de foto’s laten zien die op de voorpagina’s van alle kranten stonden toen Theo van Gogh en Pim Fortuyn werden vermoord.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.