e learning nvj

— woensdag 7 juli 2021, 10:52 | 0 reacties, praat mee

YouTube verwijdert beelden Peter R. de Vries, GeenStijl juist niet

Politie en publiek bij de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam waar misdaadverslaggever Peter R. de Vries zwaargewond is geraakt bij een aanslag. - © Evert Elzinga

Video's waarop is te zien hoe Peter R. de Vries na de aanslag op straat ligt, zijn door YouTube offline gehaald. GeenStijl doet juist het omgekeerde, ondanks verzoeken om de beelden te verwijderen.

De beelden waren gemaakt door omstanders en werden verspreid op sociale media. De politie heeft het publiek uitdrukkelijk gevraagd dat niet te doen.

Bij GeenStijl doen ze juist het omgekeerde. Ook al hebben ze verzoeken binnengekregen van Mediahuis en RTL om de beelden te verwijderen, ze geven er geen gehoor aan. “Ga liever bij jezelf te rade: enorme media-organisaties met dito macht, invloed en bereik die een van de laatste onafhankelijke online uitgeverijtjes onder druk proberen te zetten om hun persvrijheid en vrije nieuwsgaring op te geven? Vanwege wat precies? Een nieuwsfeit!? Nee sorry. GeenStijl bestaat bij de gratie van de rauwe internetrealiteit en onze absolute onwil om daar poortwachtertje op te spelen. En het enige dat we feitelijk leerden dinsdagavond was wat die beelden ons lieten zien, niet wat de pers ons vertelde.”

“Dit was natuurlijk prima” schrijft GeenStijl, terwijl ze de foto’s laten zien die op de voorpagina’s van alle kranten stonden toen Theo van Gogh en Pim Fortuyn werden vermoord.

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.