word studentlid

— woensdag 3 april 2024, 09:33 | 0 reacties, praat mee

GeenStijl publiceert geluidsfragment van gesprekken tussen Peter R. de Vries, Royce de Vries en Khalid Kasem

GeenStijl publiceert geluidsfragment van gesprekken tussen Peter R. de Vries, Royce de Vries en Khalid Kasem
© Ramon van Flymen/ANP

GeenStijl heeft op zijn site een geluidsfragment gepubliceerd waarvan het platform zegt dat het de gelekte tapes zijn van gesprekken tussen Peter R. de Vries, Royce de Vries en Khalid Kasem. In dit gesprek vraagt De Vries aan Kasem of hij geld heeft aangenomen om iemand om te kopen. Laatste wijziging: 5 april 2024, 17:16

GeenStijl meldt erbij: “Deze opname kwam via ‘De Drie Musketiers’ in handen van het AD en is via hen nu ook bij GeenStijl terechtgekomen.

Wij hebben ervoor gekozen de opname (met een minimale bewerking) te publiceren.” Volgens GeenStijl is er de afgelopen dagen in het publieke debat verwarring ontstaan over waar Kasem nu precies van werd beschuldigd.

Omkoping
Eerder dit jaar werd oud-advocaat en tv-presentator Kasem in verschillende artikelen in het AD in verband gebracht met omkoping. De krant zou opnamen hebben uit 2019 waarin hij tegen Peter R. de Vries zou bevestigen dat hij een medewerker van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) had omgekocht om een cliënt eerder vrij te krijgen.

De deken zei vorige week na onderzoek geen aanwijzingen te kunnen vinden voor omkoping van selectiefunctionarissen of pogingen daartoe door de voormalige advocaat. Tegen GeenStijl laat Kasem weten, zo staat op de site, te verwijzen naar de bevindingen van de deken.

In de opnamen heeft GeenStijl naar eigen zeggen een beetje geknipt, om bepaalde namen niet openbaar te maken.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.