PersVeilig

— donderdag 30 september 2021, 08:53 | 0 reacties, praat mee

YouTube doet alle vaccinatie-desinfo in de ban

Shutterstock

YouTube heeft een grens getrokken wat betreft video's met desinformatie rondom coronavirus en vaccins in het algemeen. Video's die claimen dat goedgekeurde vaccins gevaarlijk zijn en chronische nadelige effecten op de gezondheid hebben worden vanaf nu zonder omhaal verwijderd. Kanalen die herhaald vaccin-desinformatie verspreiden lopen het risico te worden gewist. Laatste wijziging: 30 september 2021, 10:59

Dat gebeurde gisteren met de Duitstalige tak van Russische nieuwzender RT. YouTube verwijderde twee kanalen van de zender, tot woede van de Russische mediatoezichthouder Roskomnadzor. De toezichthouder dreigt met een blokkade van YouTube binnen Rusland als de kanalen niet terugkeren.

YouTube schrijft in een blogpost over het nieuwe beleid dat vorig jaar 130.000 video’s zijn verwijderd die de regels rondom corona overtraden. Het ging daarbij onder meer om video’s met ‘gezondheidstips’ als het drinken van turpentine en claims dat vaccins autisme, kanker en onvruchtbaarheid kunnen veroorzaken of zijn voorzien van elektronica om gevaccineerden te kunnen tracken.

Er zijn uitzonderingen op de nieuwe regels, schrijft YouTube: discussie over vaccinatiebeleid, nieuwe ontwikkelingen in het veld en discussie over de geschiedenis van vaccins, inclusief mislukkingen, zijn nog toegestaan. Ook persoonlijke verhalen over ervaringen met vaccins zijn toegestaan, mits die niet in strijd zijn met de regels en er geen duidelijk doel is om mensen te bewegen géén vaccin te nemen.

Bekijk meer van

YouTube corona

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.