— donderdag 30 april 2020, 08:37 | 0 reacties, praat mee

Verplicht huisarrest: flinke omzetstijging voor vervelingverdrijver YouTube

DPA

YouTube heeft in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw omzetgroei gerealiseerd: 41,2 miljard dollar versus 36,3 miljard in dezelfde periode in 2019. Moederbedrijf Alphabet zegt dat het te vroeg is om conclusies te trekken over de impact van het coronavirus op inkomsten voor het tweede kwartaal.

De nettowinst kwam uit op ruim 4 miljard dollar - een stijging van 33 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten voor de komende tijd zijn onzeker, aldus Alphabet. Grote merken zouden sinds maart minder adverteren.

Dat mensen verplicht thuis werken en veel tijd binnen doorbrengen merken ook Microsoft en Facebook. Microsoft levert diensten die thuiswerken vereenvoudigen, zoals online Office-pakketten en videoconferencingsoftware.

Facebook constateerde een groei van tien procent meer actieve gebruikers op het platform vergeleken met een jaar geleden. Er zitten nu gemiddeld 2,6 miljard mensen op Facebook. Maar ook Facebook zegt dat er minder wordt geadverteerd en daarmee voorspellingen voor de toekomst onzeker zijn.

Kwartaalcijfers Alphabet: Alphabet Announces First Quarter 2020 Results [.pdf]

Bekijk meer van

YouTube coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.