— woensdag 29 september 2021, 16:34 | 0 reacties, praat mee

Rusland dreigt met blokkade voor YouTube

© DPA / Sophia Kembowski

Rusland dreigt het online videoplatform YouTube te blokkeren. De regering in het land is boos omdat YouTube twee Duitstalige kanalen van het Russische staatsmedium RT heeft verwijderd. Die kanalen schonden volgens het videoplatform de regels rond desinformatie over het coronavirus.

Dat melden diverse media, waaronder de Duitse nieuwssite DW.com. Volgens het Kremlin valt het verwijderen van de twee kanalen onder censuur en is het een voorbeeld van “ongekende informatie-agressie”. YouTube zou met de verwijdering de Russische wet hebben overtreden.

Roskomnadzor, de Russische mediatoezichthouder, heeft YouTube-eigenaar Alphabet per brief gevraagd de kanalen weer terug te plaatsen. Daarbij waarschuwde Roskomnadzor Alphabet dat Rusland de toegang tot YouTube aan banden kan leggen.

Bekijk meer van

YouTube Rusland Google

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.