— dinsdag 4 oktober 2016, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Reorganisatie bij Voetbal International

Voetbal International (VI) moet reorganiseren. Vanmorgen is het 72-koppige mediabedrijf, onderdeel van WPG, daarvan via de mail op de hoogte gesteld, bevestigt uitgever Robert van den Ham. Aankomende woensdag volgen er persoonlijke gesprekken, waarin iedere werknemer te horen krijgt of hij wel of niet kan blijven. Wie zijn baan behoudt, wordt direct geïnformeerd over welke impact die de reorganisatie zal hebben op zijn functie.

De reorganisatie is vooral nodig omdat het weekblad verlies draait. ‘De oplage staat al geruime tijd onder druk en ook de algemene toekomstverwachting rondom print werkt niet in ons voordeel. Het is bedrijfseconomisch niet meer verantwoord om VI met 72 mensen te bemensen’, zegt Van den Ham. ‘Alle nieuwe initiatieven die we hebben aangeboord zorgen wel voor extra omzet, maar het is niet genoeg om de verliezen in print op te vangen. Daarom moeten we nu stappen gaan zetten, ook om te kunnen voldoen aan de rendementseisen die WPG ons stelt.’

Hoeveel banen er op de tocht staan wil Van den Ham nog niet kwijt, zolang de aantallen nog niet bekend zijn bij zijn collega’s van VI. De Redactie- en Ondernemingsraad hebben inmiddels ingestemd met de reorganisatie.

VI had vijf jaar geleden nog een oplage van ruim 155.000 exemplaren. De laatste NOM-cijfers laten een wekelijkse oplage zien van 94.000.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.