training eu starters

— donderdag 11 april 2019, 22:25 | 0 reacties, praat mee

World Press Photo 2019 voor foto van huilende peuter aan Amerikaanse grens

Yanela Sanchez huilt terwijl haar moeder wordt gefouilleerd aan de Amerikaans-Mexicaanse grens | John Moore / Getty Images

De World Press Photo 2019 is dit jaar gegaan naar John Moore van fotobureau Getty. Moore fotografeerde juni vorig jaar het meisje Yanela Sanchez, die met haar moeder langs de Mexicaans-Amerikaanse grens door Amerikaanse grenswachten werd opgepakt. Laatste wijziging: 11 april 2019, 22:27

De peuter werd ook symbool voor de omstreden maatregel om kinderen en hun asielzoekende ouders aan de grens te scheiden, maar Yanela en haar moeder bleven bij elkaar. TIME bewerkte de foto voor een cover over een stuk over de verharde politiek onder Trump.

Moore zei in een interview dat het maken van de foto hem als vader van drie kinderen persoonlijk zwaar viel. De ophef die mede dankzij de foto ontstond leidde tot een opschorting van de separation policy.

De kans is groot dat het beleid binnenkort weer wordt opgestart.

Er waren dit jaar zes kandidaten voor de World Press Photo 2019 genomineerd, met foto’s van verwoestijning in Tsjaad, chemische aanvallen in Syrië, tienerzwangerschappen in Colombia, de moord op journalist Jamal Khashoggi in Turkije en vrouwelijke jachtopzieners in Zimbabwe, die jagen op stropers. De volledige lijst van genomineerden en winnaars in de diverse categorieën staan op de site van World Press Photo.

Bekijk meer van

World Press Photo John Moore

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.