website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

World Press Photo 2019 voor foto van huilende peuter aan Amerikaanse grens

Lars Pasveer — Geplaatst in fotografie op donderdag 11 april 2019, 22:25

Yanela Sanchez huilt terwijl haar moeder wordt gefouilleerd aan de Amerikaans-Mexicaanse grens | John Moore / Getty Images

Yanela Sanchez huilt terwijl haar moeder wordt gefouilleerd aan de Amerikaans-Mexicaanse grens | John Moore / Getty Images

Nieuws De World Press Photo 2019 is dit jaar gegaan naar John Moore van fotobureau Getty. Moore fotografeerde juni vorig jaar het meisje Yanela Sanchez, die met haar moeder langs de Mexicaans-Amerikaanse grens door Amerikaanse grenswachten werd opgepakt.

De peuter werd ook symbool voor de omstreden maatregel om kinderen en hun asielzoekende ouders aan de grens te scheiden, maar Yanela en haar moeder bleven bij elkaar. TIME bewerkte de foto voor een cover over een stuk over de verharde politiek onder Trump.

Moore zei in een interview dat het maken van de foto hem als vader van drie kinderen persoonlijk zwaar viel. De ophef die mede dankzij de foto ontstond leidde tot een opschorting van de separation policy.

De kans is groot dat het beleid binnenkort weer wordt opgestart.

Er waren dit jaar zes kandidaten voor de World Press Photo 2019 genomineerd, met foto’s van verwoestijning in Tsjaad, chemische aanvallen in Syrië, tienerzwangerschappen in Colombia, de moord op journalist Jamal Khashoggi in Turkije en vrouwelijke jachtopzieners in Zimbabwe, die jagen op stropers. De volledige lijst van genomineerden en winnaars in de diverse categorieën staan op de site van World Press Photo.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.