— vrijdag 14 februari 2014, 14:08

World Press Photo 2013 voor Stanmeyer

De World Press Photo 2013 is gewonnen door de Amerikaanse fotograaf John Stanmeyer. Hij maakte voor National Geographic een foto van Afrikaanse migranten die, 's nachts op het strand van Djibouti, met hun mobiele telefoons proberen een netwerksignaal te vinden. De jury schrijft dat de foto op veel niveaus spreekt: technologie, globalisering, migratie, armoede, wanhoop, vervreemding en menselijkheid. "Hij is zo subtiel geschoten, zo poëtisch en toch vervuld van betekenis, dat het overbrengt welke zwaarwegende en belangwekkende onderwerpen de wereld van vandaag bezig houden", aldus de jury. Er was ook een Nederlandse winnaar: Carla Kogelman voor haar project Ich bin Waldviertel waarover ze vorig jaar sprak in Villamedia. [Alleen zichtbaar voor abonnees en NVJ-leden] Verder won Volkskrant-fotograaf Julius Schrank in de categorie Dagelijks Leven. Meer over Stanmeyers foto en alle andere winnaars op de site van World Press Photo.

Bekijk meer van

World Press Photo

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.