e learning nvj

— zondag 8 maart 2015, 09:58 | 0 reacties, praat mee

Wilders schikt met cartoonist Pluis

ANP MARTIJN BEEKMAN

PVV-leider Geert Wilders heeft een schikking getroffen met de Groningse cartoonist Eric van der Wal. Eerder deze week gebruikte Wilders een tekening van Van der Wal, die publiceert onder de naam 'Pluis', zonder daar eerst toestemming voor te vragen. De PVV-voorman verspreidde de cartoon, waarop de Griekse minister van Financiën zwaait met een Europese creditcard, op Twitter met de tekst 'Rutte blijft de pinautomaat van de Grieken'. “Mijn cartoon is een kritische reactie op de manier waarop in Griekenland met Europese leningen wordt omgegaan”, aldus Van der Wal donderdag tegen het Dagblad van het Noorden. “Dat heeft Wilders goed gezien. Maar dat geeft hem niet het recht mijn werk ongevraagd en zonder bronvermelding te gebruiken voor een campagne om stemmen te winnen.” Hoewel Wilders' advocaat in eerste instantie aangaf dat er geen sprake zou zijn van auteursrechtenschending omdat de cartoon al eens gepubliceerd was, is er nu toch een schikking getroffen. Over de hoogte van die schikking doen de partijen geen uitspraak. De betreffende cartoon is hier te bekijken.

Bekijk meer van

Recht Geert Wilders

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.