— woensdag 9 november 2016, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Wiebes belooft snel maatregelen negatieve effecten wet DBA

ANP

De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) betekent voor veel zzp'ers het einde van hun werkrelatie met opdrachtgevers, die boetes vrezen als gevolg van de wet. Tegenover de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Wiebes beloofd snel met maatregelen te komen om die onderzekerheid weg te nemen. Laatste wijziging: 9 november 2016, 09:00

De NOS meldt dat er tienduizenden zzp’ers zijn die geen nieuwe opdrachten meer binnenhalen, omdat werkgevers vrezen dat de belastingdienst hen zal beboeten als die concludeert dat er van schijnzelfstandigheid sprake is. DBA heeft de zogeheten VAR-verklaring al in mei afgelost, maar de wet gaat volgend jaar officieel in.

Belangenorganisaties, opdrachtgevers en zzp’ers klagen over onduidelijkheid. Wiebes wil al deze maand met een brief over DBA komen, maar zwijgt over de exacte inhoud van die brief. In de laatste zogeheten ‘1e voortgang DBA’ van september kondigde Wiebes aan ook na 1 mei 2017 ‘welwillende ondernemers’ geen boetes te zullen opleggen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.