— maandag 24 oktober 2016, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Coöperatie omroep-freelancers in de maak

De Coöperatie overweegt de oprichting van een coöperatie van omroep freelancers. Zowel voor de freelancers als de omroepen kan dat de onzekerheden rondom de wet DBA wegnemen. Over nut en noodzaak van zo'n coöperatie is er donderdag 27 oktober een informatiebijeenkomst in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Laatste wijziging: 24 oktober 2016, 15:21

Teun Gautier van De Coöperatie : ‘Mede als gevolg van de onzekerheden rondom de wet DBA heeft een groep van ongeveer 100 freelancers die voornamelijk voor de omroepen werken, gesprekken gehad met directies van een aantal omroepen en vindt er volgende week een gesprek plaats met staatssecretaris Wiebes. Er wordt gezocht naar manieren om een goede samenwerking tussen omroepen en freelancers in de toekomst zeker te stellen’.

Het gesprek met Wiebes is opgezet door de NVJ. Secretaris freelance Rosa Garcia Lopez: ‘Wij zoeken actief naar oplossingen voor de problemen rond de wet DBA. Of een aparte coöperatie daarvoor de beste oplossing is, weten wij nog niet.’

Gautier hoopt van wel. ‘In zo’n coöperatie kunnen freelancers zich verenigen, gezamenlijke faciliteiten en werkplekken organiseren en de coöperatie kan als opdrachtgever tussen de freelancer en omroep functioneren zodat er grotere zekerheid is over de arbeidsverhoudingen’.

‘Eventueel zou deze organisatie ook mensen in dienst kunnen nemen voor bepaalde functies. Deze coöperatie zou kunnen worden opgericht met behulp van De Coöperatie, een al bestaand initiatief voor freelance journalisten, maar wel zelfstandig opereren’.

De informatieavond is vrij toegankelijk en begint om 20 uur. Meer informatie op: decooperatie.org/agenda

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.