— donderdag 17 september 2020, 08:38 | 1 reactie, praat mee

Werkdruk: Hoe is het om altijd ‘aan’ te staan?

Nieuws gaat altijd door, en dus journalisten ook. Hoe is het om altijd ‘aan’ te staan? En waar zit de uit-knop als je ’m nodig hebt? Carla Joosten (Elsevier Weekblad), Joost Bakker (Op1/WNL) en freelancer Karen Sitalsing vertellen hoe dat bij hen werkt.

Praat mee

1 reactie

Bart Hettema, 17 september 2020, 14:45

Interessant verhaal en erg herkenbaar. In het artikel wordt niet gerept over eventuele partners en hoe die tegen de nieuwsverslaving van hun journalistieke wederhelften aankijken. Op zich al een artikel waard: hoe ben je én een goede journalist én een partner die ook volledig aanwezig is in het huishouden? (En die niet aan tafel continu in gedachten wegdrijft, want altijd denkend aan ‘zijn verhaal’.) Misschien heeft het met leeftijd te maken, maar volgens mij vinden beginnende journalisten het fantatsisch om 24/7 met het nieuws bezig te zijn. dat had ik ook toen ik 25, 30 was. Nu ik zo’n 25 jaar in het televisie-metier zit, heeft het achter de brandweer aan rennen voor mij minder charme. Meer eigen onderwerpen kiezen en goed voorbereiden levert mij meer voldoening op. Tips? om zes uur opstaan en een uurtje lezen (non-fictie en fictie), sporten, muziek maken en muziek luisteren geeft meer bagage dan zes kranten per dag scannen. Dat nieuws komt toch wel tot je.  En hou op met de valse dopamine van Instagram en Twitter-meldingen. Ja, ik heb de luxe van een vaste baan en dus gemakkelijk praten. Maar moet ik me daar voor verontschuldigen? Eh, nee. 
- Bart Hettema, tv-verslaggever EenVandaag

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.