persveilig seminar

— donderdag 14 juli 2022, 12:35 | 0 reacties, praat mee

NPO vraagt Commissariaat te kijken naar Op1-deal uit 2019

Juli 2020: presentatieduo Jeroen Pauw en Fidan Ekiz keerden eenmalig terug bij Op1, voor een gesprek met premier Rutte over aanpak van de coronacrisis. | ANP

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) gaat op verzoek van NPO-voorzitter Frederieke Leeflang kijken naar een salarisvoorstel van Jeroen Pauw, in het kader van een breder onderzoek naar beloningen van presentatoren binnen de publieke omroep. Het gaat om een voorstel uit 2019 rondom de toen nieuwe talkshow Op1. Laatste wijziging: 14 juli 2022, 12:41

Begin 2020 berichtte NRC over het voorstel, waarbij het salaris van Pauw werd gekoppeld aan een afnamegarantie voor productiebedrijf TVBV, waar Pauw toen directeur was. BNNVARA ging niet verder met Pauw, maar TVBV mocht wel de nieuwe talkshow produceren.

In de media-podcast Koster & Van Dijk (BNR) werd eerder vandaag het verzoek aan het Commissariaat onthuld.

Een woordvoerder van NPO bevestigt desgevraagd dat Leeflang het CvdM heeft verzocht “deze specifieke casus rond Op1 en Jeroen Pauw” onderdeel te laten zijn van het grotere onderzoek naar beloningen voor presentatoren.

Toenmalig minister Slob stelde in 2020 in antwoord op Kamervragen dat BNNVARA in lijn met het het zogeheten Beloningskader Presentatoren in de Publieke Omroep heeft gehandeld.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.