— maandag 30 mei 2016, 15:09 | 0 reacties, praat mee

Weer vertrek bij Sinterklaasjournaal om Zwarte Piet-discussie

Sander Koning / Kippa

Dolores Leeuwin, een van de vaste gezichten van het Sinterklaasjournaal, is nu ook opgestapt bij het programma vanwege de Zwarte Pieten kwestie. "Ik heb contact opgenomen met de eindredacteur van het Sinterklaasjournaal en hem gezegd: ik ga dit niet meer doen. Ik sta er niet meer achter", aldus Leeuwin tegen opiniesite Joop.

Leeuwin vindt dat er, ondanks wat veranderingen, niet genoeg wordt gedaan voor mensen die Zwarte Piet kwetsend en discriminerend vinden. Het programma maakt volgens haar wel duidelijk wat de voorstanders van Zwarte Piet vinden, maar niet wat de tegenstanders van de kwestie vinden. “De NTR zegt wel dat ze de middengroep bedient, maar dat is naar mijn gevoel niet zo. Ik vind dat er nu stelselmatig een geluid wordt genegeerd.”

“Ik kan dit niet meer verkopen aan mezelf. De omroep staat voor diversiteit en dat zie ik niet voldoende terug in het programma.”

Cabaretiers Jochem Myjer en Erik van Muiswinkel kondigden vorige week aan ook te stoppen bij het Sinterklaasjournaal. Voor Van Muiswinkel gold dezelfde reden van vertrek als van Leeuwin: dat het type van Zwarte Piet niet met de tijd mee is gegaan. NTR reageerde eerder op maandag op een ingezonden brief van 120 prominente Nederlanders over de kwestie.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.