— maandag 30 mei 2016, 15:09 | 0 reacties, praat mee

Weer vertrek bij Sinterklaasjournaal om Zwarte Piet-discussie

Sander Koning / Kippa

Dolores Leeuwin, een van de vaste gezichten van het Sinterklaasjournaal, is nu ook opgestapt bij het programma vanwege de Zwarte Pieten kwestie. "Ik heb contact opgenomen met de eindredacteur van het Sinterklaasjournaal en hem gezegd: ik ga dit niet meer doen. Ik sta er niet meer achter", aldus Leeuwin tegen opiniesite Joop. Laatste wijziging: 30 mei 2016, 15:32

Leeuwin vindt dat er, ondanks wat veranderingen, niet genoeg wordt gedaan voor mensen die Zwarte Piet kwetsend en discriminerend vinden. Het programma maakt volgens haar wel duidelijk wat de voorstanders van Zwarte Piet vinden, maar niet wat de tegenstanders van de kwestie vinden. “De NTR zegt wel dat ze de middengroep bedient, maar dat is naar mijn gevoel niet zo. Ik vind dat er nu stelselmatig een geluid wordt genegeerd.”

“Ik kan dit niet meer verkopen aan mezelf. De omroep staat voor diversiteit en dat zie ik niet voldoende terug in het programma.”

Cabaretiers Jochem Myjer en Erik van Muiswinkel kondigden vorige week aan ook te stoppen bij het Sinterklaasjournaal. Voor Van Muiswinkel gold dezelfde reden van vertrek als van Leeuwin: dat het type van Zwarte Piet niet met de tijd mee is gegaan. NTR reageerde eerder op maandag op een ingezonden brief van 120 prominente Nederlanders over de kwestie.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.