— dinsdag 24 mei 2016, 10:05 | 0 reacties, praat mee

Van Muiswinkel stapt op omdat NTR Zwarte Piet niet wil veranderen

Freek van Asperen / ANP

Erik van Muiswinkel stopt als Hoofdpiet bij het Sinterklaasjournaal van de NTR. Drie jaar geleden gaf de cabaretier al bij de NTR aan dat de omroep gehoor moest geven aan de roep om een andere Piet. Volgens hem kan de publieke omroep er niet om heen dat de piet voor sommigen kwetsend is, zegt hij in het AD (via Blendle).

Van Muiswinkel vond de roetveegpieten in 2014 een goede zet. “Maar vorig jaar stokte alles, helaas. De hoofdpersonages bleven gewoon zwart; ook mijn personage.” Na een evaluatiegesprek in februari, waar hij en anderen slechts werden ‘aangehoord” was de koek op.

De lol is er ook van af, zo zegt hij in het AD. De verandering begon bij hem bij de Sinterklaasintocht in 2013, toen hij achteraf hoorde dat er bewaking mee was. In 2014 waren er rellen in Gouda en vorig jaar weer een demonstratie bij de intocht in Meppel.

Van Muiswinkel verleende achttien jaar zijn medewerking aan het Sinterklaasjournaal. Ondanks zijn beslissing valt het afscheid na achttien jaar Van Muiswinkel zwaar. “Ik hield van die rol.” Ook Jochem Myer, zes jaar Pietje Paniek, stapt op. Meer bij NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.