— dinsdag 16 juli 2019, 11:43 | 0 reacties, praat mee

Weer veranderingen bij NPO Radio 1

© Remko de Waal / ANP

Het radioprogramma 'Nooit meer slapen' van de VPRO moet de helft van de zendtijd inleveren. Het populaire cultuurprogramma gaat in januari van twee naar een uur zendtijd. Laatste wijziging: 16 juli 2019, 11:49

Dat heeft presentator Pieter van der Wielen gemeld in het NPO 5-programma Vakantieadres, meldt De Telegraaf. “Het heeft te maken met bezuinigingen”, meldde hij. “Het is heel erg jammer, maar de VPRO moet keuzes maken. We zouden het liever anders zien.”

Het programma bestaat nu uit een lang interview van een uur met iemand uit de cultuursector. In het tweede uur zitten nu nog reportages en interviews. Dat tweede uur verdwijnt helemaal. Het is onduidelijk wat er voor het tweede uur in de plaats komt.

De NPO nam eerder dit jaar de hele nachtprogrammering van NPO Radio 1 al op de schop. Veel programma’s moesten toen verdwijnen of kregen andere, minder gunstige tijden toebedeeld. Ook de middagprogrammering gaat op de schop. Zo is er bijvoorbeeld ook een uur minder zendtijd voor Radio EenVandaag en Nieuws en Co. Zij moeten ruimte maken voor een nieuw programma dat gepresenteerd gaat worden door Toine van Peperstraten en Dionne Stax.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.