word studentlid

— dinsdag 20 december 2022, 10:04 | 0 reacties, praat mee

‘NPO Radio 1 Luistert naar jou’ gaat Nederland in, ook wijzigingen in programmering

‘NPO Radio 1 Luistert naar jou’ gaat Nederland in, ook wijzigingen in programmering
Roos Abelman zal namens KRO-NCRV het programma 'NPO Radio 1 Luistert naar jou' presenteren. - © Tim Knol

Weg uit de Hilversumse studio's en het land in. Dat is het idee achter de actie 'NPO Radio 1 Luistert naar jou’. Welke thema’s en onderwerpen vindt Nederland belangrijk? Welke verhalen moeten meer aandacht krijgen op NPO Radio 1? Onder de noemer NPO Radio 1 Luistert naar jou reist de zender de eerste twee weken van januari door alle provincies om dat van luisteraars en niet-luisteraars te horen. Laatste wijziging: 20 december 2022, 10:28

Roos Abelman zal namens KRO-NCRV de stem en het gezicht van het programma zijn. Abelman en een redactieteam van verschillende omroepen reizen van zondag 1 tot en met zaterdag 14 januari 2023 door alle twaalf provincies. Dagelijks is tussen 15.30 en 16.00 uur in een locatie-uitzending te horen welke verhalen zij hebben opgehaald. Abelman en de redactie zal samen met Hans van der Steeg (EO) vanuit onder meer Beilen, Roermond, Zutphen, Dronten, Goes, Akkrum, Hoogezand en Oisterwijk te horen zijn.

‘We willen samen met de omroepen nog dichter bij ons publiek staan en nog beter weten wat er speelt in de samenleving’, zegt Klaske Tameling, zendermanager van NPO Radio 1. ‘We bieden een luisterend oor, ook aan diegenen die zich buitenspel voelen staan. NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender van en voor heel Nederland.’ Via de app van NPO Radio 1 en de website kunnen luisteraars het hele jaar door laten weten wat er speelt in hun omgeving en wat meer aandacht verdient op NPO Radio 1.

Wijzigingen in de programmering
Daarnaast wordt de programmering van NPO Radio 1 vanaf 1 januari op enkele punten licht aangepast. Op zaterdag- en zondagochtend is van 06.00 tot 07.00 uur het nieuwe cultuurprogramma Een Uur Cultuur (VPRO) te beluisteren. Presentatie is in handen van onder andere Eva Koreman. Luisteraars horen op zaterdag wat zij de komende week kunnen gaan zien, luisteren, proeven en bezoeken. Lara Billie Rense presenteert voor HUMAN in de nacht van zondag op maandag tussen 00.00 en 02.00 uur het nieuwe biografieënprogramma Wat blijft. Het spoor van recent overleden Nederlanders wordt terug gevolgd. Wat hebben zij écht betekend?

Lees ook: Lara Billie Rense over genderneutraal taalgebruik: ‘Ik vind het mooi dat door de huidige verwarring de taal verandert’

Maaike Timmerman is elke vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur te horen met het nieuwe onderzoeksprogramma Het Misdaadbureau (WNL). Wekelijks onderzoekt de redactie zaken of ontwikkelingen op gebied van misdaad die landelijk minder de aandacht hebben, maar wel grote impact hebben op de maatschappij. Tot slot presenteert David Boogerd in het nieuwe jaar De Ongelooflijke Radio (EO), in de nacht van zaterdag op zondag van 00.00 tot 01.00 uur. Het programma over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland is bij NPO Radio 1 begonnen als podcast en krijgt nu ook een vaste plek op de zender.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.