Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 24 juni 2008, 09:01

Weblogger veroordeeld wegens homohaat

Vorige week heeft het Gerechtshof Amsterdam de Nederlandse weblogger Ertan opnieuw tot een taakstraf van honderd uur veroordeeld, wegens het aanzetten tot haat en geweld tegen homo's. De nieuwe uitspraak op 20 juni is een herhaling van een uitspraak in juni 2006, toen Ertan eveneens tot honderd uur taakstraf werd veroordeeld. Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) deed in 2004 en 2005 aangifte tegen de weblogger, nadat er ruim 130 klachten over zijn schrijfsels waren binnengekomen. Ertan schreef op zijn weblog onder meer: "Zodra de islamitische wet van kracht is in Nederland zal ik de eerste zijn die elke protesterende homo, met het hoofd naar beneden, van de Westertoren af zal duwen." Ook schreef Ertan het homomonument te willen opblazen en riep hij zijn lezers op een "explosief feestje" te maken van de Canal Parade. Verder riep hij in een open brief op zijn website op om toenmalig minister Verdonk te stenigen. Verdonk deed hiervan apart aangifte. Ertan geeft aan na de uitspraak weer snel met schrijven te willen beginnen. Meer bij NRC

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.