— donderdag 1 april 2010, 08:59

Spelmaker staakt zaak tegen blogger

Een Amerikaanse spelletjesfabrikant heeft een rechtszaak tegen een Britse weblogger afgeblazen. De zaak, die om bizarre redenen in Australië werd gevoerd - de spelfabrikant claimde dat blogger Bruce Everiss dáár lezers had - en slechts twee dagen duurde, betekent dat het bedrijf Evony de volledige rekening voor de rechtszaak zal moeten betalen. Het gaat om 114 duizend Australische dollars, ruim 77 duizend euro. Evony zegt dat negatieve reacties van gebruikers hun tot het afblazen van de rechtszaak hebben geleid. Everiss streek Evony tegen de haren in met artikelen over een vorige eigenaar van het bedrijf. Het Chinese UMGE zou volgens Everiss slechtbetaalde gamers virtueel geld laten verdienen in bepaalde populaire spellen, om dat met winst door te verkopen. Mocht Evony de uitstaande rekening niet betalen, gaat het proces alsnog door.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.