word studentlid

— dinsdag 7 juni 2022, 09:59 | 0 reacties, praat mee

The Washington Post schorst verslaggever om seksistische retweet

The Washington Post schorst verslaggever om seksistische retweet
© AP / Pablo Martinez Monsivais

The Washington Post heeft verslaggever David Weigel voor één maand geschorst, omdat hij op Twitter een seksistische grap retweette. Gedurende zijn schorsing krijgt de verslaggever niet betaald. Laatste wijziging: 7 juni 2022, 10:01

Dat meldt CNN op basis van gesprekken met ingewijden. Hoewel Weigel niet op een verzoek om commentaar reageerde, blijkt uit zijn out-of-office-bericht dat hij tot 5 juli afwezig is. De verslaggever verontschuldigde zich vorige week al om de retweet.

Weigels retweet werd onder de aandacht gebracht door zijn collega Felicia Sonmez. Zij probeerde de krant voor de rechter te slepen vanwege discriminatie. De rechtbank in Washington nam de zaak niet in behandeling.

Sonmez schreef op Twitter dat het fantastisch was om te werken voor een nieuwsmedium waar retweets als die van Weigel toegestaan waren. Daarbij plaatste ze een screenshot van de retweet, waarin YouTuber Cam Harless schreef: “Every girl is bi. You just have to figure out if it’s polar or sexual.”

Nadat Sonmez de retweet onder de aandacht bracht, ontstond er een discussie op de redactie. Als reactie daarop liet The Washington Post weten dergelijke neerbuigend taalgebruik niet te tolereren.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.