— vrijdag 23 juli 2021, 15:31 | 0 reacties, praat mee

Verslaggever klaagt Washington Post aan voor discriminatie

© Saul Loeb / AFP

Een journalist van The Washington Post heeft de krant en een aantal haar huidige en voormalige redacteuren aangeklaagd wegens vermeende discriminatie. Ze stelt dat ze het slachtoffer was van onwettige discriminatie nadat ze publiekelijk had gezegd dat ze het slachtoffer was van aanranding.

Felicia Sonmez werd jarenlang door de eindredactie verboden om over die onderwerpen te schrijven, omdat ze zelf slachtoffer was van seksueel geweld. Dat betekende dat ze, als journalist die het nationale nieuws verslaat, bijvoorbeeld niet kon schrijven over hoe de #MeToo-beweging de politiek op zijn kop had gezet en de beschuldigingen tegen Brett Kavanaugh, toen hij bevesigd werd als rechter in het Hooggerechtshof.

Toen ze een keer tweette over de verkrachtingszaak van Kobe Bryant, nadat bekend werd dat de basketballer was omgekomen bij een helikopterongeluk, werd ze geschorst.  Haar collega’s waren kritisch over het besluit van de krant.

Het schrijfverbod werd uiteindelijk eerder dit jaar opgeheven, nadat Sonmez de krant zowel privé als in het openbaar had bekritiseerd over het beleid. 

Maar hoewel The Post het verbod opheft, stelt Sonmez nu in de aanklacht dat er ernstige schade is aangericht. Het gaat om “economisch verlies, vernedering, verlegenheid, mentale en emotionele nood en de beroving van haar recht op gelijke kansen op werk”.

Sonmez noemde als beklaagden voormalig hoofdredacteur Marty Baron, hoofdredacteur Tracy Grant, Cameron Bar, Steven Ginsberg, Lori Montgomery en Peter Wallsten. Meer bij CNN / NPR

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.