— woensdag 27 januari 2021, 13:02 | 0 reacties, praat mee

Washington Post-hoofdredacteur Baron kondigt vertrek aan

AFP

Hoofdredacteur Marty Baron van de Washington Post stapt op. De 66-jarige Baron vindt het tijd "om verder te kijken". Baron vertrekt op 28 februari aanstaande, na acht jaar aan het roer te hebben gestaan.

In een interne memo kijkt Baron terug op een bewogen periode, waarin verslaggeving zowel nationaal en internationaal flink werd uitgebreid.

Baron: “We staan op het punt om een werkelijk 24-uursbedrijf te worden, met journalisten die op elk moment klaarstaan om verhalen snel en intelligent te brengen. Er is een cultuur van doorlopende innovatie ontstaan, afgestemd op de wijze waarop mensen nieuws consumeren en gebruikmakend van technologie om hen beter te bedienen.”

In de acht jaar onder Baron won de krant tien Pulitzers, de belangrijkste Amerikaanse journalistieke prijs.

In het afgelopen jaar groeide het aantal digitale abonnees met één miljoen. De krant heeft momenteel drie miloen betalende digitale abonnees. “Onze werknemers, die leden onder verschrikkelijke, jaarlijks terugkerende bezuinigingen, zijn er voor komend jaar 1010, met kansen waar die elders steeds schaarder werden”, schrijft Baron.

“De redactie is in 2021 groter dan ooit in onze geschiedenis, een investering die aantoont hoeveel vertrouwen we in de toekomst hebben”, aldus Baron. Hij prijst z’n werknemers voor het leveren van ‘de beste journalistiek’ en de toewijding tot lezers.

Baron: “Ik ben trots om zij-aan-zij te hebben gestaan bij ambiteus werk met enorme impact, essentieel voor een democratie. Keer op keer stelden jullie je teweer tegen zwartmakerij en smerige dreigementen. Jullie hielden stand tegen cynische, onophoudelijke aanvallen op objectieve feiten.”

Post-uitgever Fred Ryan belooft dat de zoektocht naar een waardige opvolger “breed en inclusief” zal zijn, waar interne en externe kandidaten zullen worden gehoord. Meer bij Washington Post

Bekijk meer van

Washington Post Marty Baron

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.