training eu starters

— donderdag 14 augustus 2014, 09:11

VS: Washington Post-journalist kort vast

De stad Ferguson in Missouri is al dagen toneel van rellen en demonstraties, nadat een man door een agent werd doodgeschoten. Journalisten die verslag doen zitten - vanwege draadloos internet en ruim aanbod van stopcontacten - in een plaatselijke McDonalds. Wesley Lowery, verslaggever bij de Washington Post, doet via de site verslag van een inval van gewapende agenten, die hem onder meer het filmen onmogelijk wilden maken en hem arresteerden. Toen Lowery een rugzak wilde pakken, hoorde hij agenten zeggen "Okee, laten we hem pakken." Verzet bij arrestaties escaleert al snel tot geweld, dus Lowery maakte duidelijk zich niet te verzetten. "Op een gegeven moment zei een agent: je verzet je. Stop met je te verzetten." Lowery noemt dat moment angstiger dan traangas of rubber kogels. Laatste wijziging: 14 augustus 2014, 15:14

Op de vraag waarom ze überhaupt gearresteerd werden, kwam huisvredebreuk als antwoord. Daarna werd Lowery met het nodige geweld afgevoerd. Na een kwartier in de cel mocht “de media” vertrekken. Er is geen arrestatierapport aangemaakt en de politie weigerde namen van agenten die de arrestatie hadden uitgevoerd te noemen.

Washington Post-hoofdredacteur Martin Baron zegt ontzet te zijn door de gang van zaken. Een opmerkelijke foto doet op Twitter de ronde: een cameracrew van Al Jazeera moet volgens de plaatser vluchten vanwege traangas, waarna gemaskerde agenten de verlichting en andere apparatuur ontmantelen. Er is ook ruwe video van, die hier te bekijken is. N.B. De video start helaas zonder tussenkomst.

Bekijk meer van

Washington Post

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.