persveilig seminar

— donderdag 11 februari 2016, 09:32 | 0 reacties, praat mee

Wanda de Kanter wint opnieuw Vrouw in de Media Award

Longarts Wanda de Kanter | Suzanne Hanekamp

Voor het tweede jaar op rij heeft longarts Wanda de Kanter de zogeheten Vrouw in de Media Award gewonnen, voor de wijze waarop zij zich als deskundige in de media heeft geprofileerd. De Kanter won vorig jaar ook voor haar strijd om tabak te denormaliseren en zo jongeren ervan te weerhouden te gaan roken. Laatste wijziging: 11 februari 2016, 13:05

Hoogleraar en terrorisme-expert Beatrice de Graaf werd tweede. Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling en winnaar Vrouw in de Media Award 2012, werd derden. Allen worden als rolmodellen gezien vanwege hun mediaoptredens in 2015.

De prijs, een initiatief van Mediaplatform VIDM.nl en Sprekersbureau ZijSpreekt, wordt op 8 maart aan de Erasmus Universiteit uitgereikt. De initiatiefnemers willen de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media vergroten. Het percentage vrouwelijke deskundigen in de Nederlandse nieuwsmedia schommelt al jaren tussen de 25 en 30 procent en daalde volgens recente cijfers de afgelopen vijf jaar zelfs.

Meer bij Vrouw in de Media

Bekijk meer van

Vrouw in de Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.