Jodal

— vrijdag 27 mei 2022, 09:11 | 0 reacties, praat mee

VS wil vermiste Amerikanen in Syrië – waaronder Austin Tice – terughalen

Een poster van de FBI uit 2018, met daarop foto's van de in Syrië vermiste journalist Austin Tice.

De Verenigde Staten wil werk gaan maken van het bevrijden van zes Amerikanen die worden vastgehouden in Syrië. Onder hen bevindt zich Austin Tice, een freelance journalist voor The Washington Post. Laatste wijziging: 27 mei 2022, 09:13

Dat stelt generaal-majoor Abbas Ibrahim, het hoofd van de Lebanese inlichtingendienst, zo schrijft The Washington Post. Ibrahim, die de afgelopen decennia al vaker hielp bij het vrij krijgen van gijzelaars in het Midden-Oosten, werd eerder deze maand uitgenodigd om naar het Witte Huis te komen om te praten over de vermiste Amerikanen.

“Ze willen hun mensen terug. Dat is hun doel”, aldus de generaal-majoor in een interview. Een woordvoerder van het State Department bevestigt dat er gesprekken zijn gevoerd tussen Ibrahim en Roger Carstens, de presidentiële gezant voor gijzelingszaken. Waar die gesprekken precies over gingen, wil de woordvoerder niet vertellen.

Austin Tice verdween verdween in de zomer van 2012, terwijl hij voor zijn werk op reis was in Syrië. Een aantal maanden na zijn verdwijning dook een video op, waarin Tice geblinddoekt in een woestijn zit. In februari 2015 vroeg de familie van de journalist het Witte Huis om hulp. Een maand later kwam het bericht naar buiten dat de Amerikaanse regering in gesprek was met de Syrische autoriteiten over Tice.

Die gesprekken liepen echter op niets uit. De familie van Tice is in de jaren daarna blijven strijden voor diens vrijlating. In maart 2020 riep de Amerikaanse president Donald Trump Syrië op de journalist vrij te laten

Bekijk meer van

Austin Tice

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.