— vrijdag 20 maart 2020, 08:44 | 0 reacties, praat mee

Trump roept Syrië op om journalist Austin Tice vrij te laten

Journalist Austin Tice voor zijn verdwijning in Syrië.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Syrische regering donderdag opgeroepen om journalist Austin Tice vrij te laten. De verslaggever uit Texas verdween in augustus 2012 spoorloos in het land toen hij kort nadat hij in Syrië aankwam werd ontvoerd.

Trump deed zijn oproep tijdens een persbijeenkomst rondom de coronapandemie. De president gaf daarbij aan de wereldwijde gezondheidscrisis te willen gebruiken om Amerikaanse staatsburgers die in het buitenland gevangen zitten vrij te krijgen.

De VS had op dat vlak donderdag al twee successen te vieren, schrijft The Washington Post. Zo werd de in Beirut gevangen gehouden Amer Fakhoury donderdag naar de VS gebracht. Een andere Amerikaanse staatsburger die vast zit in Iran, Michael White, wordt inmiddels ter plekke behandeld door artsen die samenwerken met de Zwitserse ambassade. Die ambassade neemt de Amerikaanse belangen in Iran voor zijn rekening.

“We doen ons best. Syrië, werk alsjeblieft mee”, aldus Trump, die suggereerde dat de Syrische regering op zijn minst invloed kan uitoefenen op de partij die Tice aan het begin van de burgeroorlog heeft ontvoerd. “We zouden het waarderen als jullie hem vrij zouden laten. We hebben een hoop gedaan voor Syrië. We hebben het IS-kalifaat verslagen. En dus zouden we het zeer waarderen als jullie Austin vrijlaten. Onmiddellijk.”

Bekijk meer van

Donald Trump Austin Tice

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.