training eu starters

— woensdag 10 april 2019, 09:16 | 1 reactie, praat mee

‘Vrij Nederland zonder vaste schrijvende redactie verder’

In 2016 organiseerde het Persmuseum een tentoonstelling rond het 75-jarig bestaan van Vrij Nederland | ANP

Vrij Nederland zou, mits een plan van hoofdredacteur Wijndelts wordt aangenomen, zonder vaste schrijvende redactie verder willen gaan. Alleen Wijndelts en twee ondersteunende krachten blijven in het voorstel over. Laatste wijziging: 10 april 2019, 10:10

Dat Vrij Nederland mogelijk een nieuwe reorganisatie te wachten stond, hing al in de lucht. De exacte omvang was nog onduidelijk. Een volledig ontslag van de schrijvende redactie is nu voorgelegd aan diezelfde redactie, meldt NRC.

De redactie bij Vrij Nederland heeft in deze gevallen beslissingsrecht. VN werd de afgelopen jaren vernieuwd en wisselde in 2016 van frequentie.

In een interview met Villamedia in 2017 voorspelde Wijndelts betere cijfers, maar de papieren oplage daalde in 2018. Uitgeverij WPG wil jaarlijks een half miljoen investeren als de redactie wijzigingen accepteert.

Het blad hoeft van WPG geen winst te maken, maar zou minstens kostendekkend moeten draaien. Op dit moment bestaat de redactie uit twaalf mensen. Naast de hoofdredacteur zijn er nog zes schrijvende redacteuren. Meer bij NRC

Bekijk meer van

Ward Wijndelts Vrij Nederland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Rene Bogaarts, 11 april 2019, 23:18

Dat zelfs VN deze weg inslaat, stemt mij droevig. Een blad zonder vaste redactie mist de betrokkenheid van zijn redacteuren. Zelfs de meest loyale freelancers zullen zich gedwongen zien hun ideeën en artikelen te verkopen aan de hoogstbiedende.
René Bogaarts

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.