banner anp

— donderdag 9 februari 2012, 13:54 | 1 reactie, praat mee

Kleine reorganisatie Vrij Nederland

Vrij Nederland voert een kleine reorganisatie door om de dalende advertentie-inkomsten het hoofd te bieden. Hoofdredacteur Frits van Exter: ‘De oplagecijfers zijn vrij stabiel, maar we moeten de kosten wel goed in de hand houden. We verwachten via een slimmere organisatie toe te kunnen met een iets kleinere bezetting.’ Concreet betekent het dat misdaadjournalist Marian Husken per 1 april met vut gaat. Zij en de recent vertrokken Margalith Kleijwegt – die freelance verder gaat - worden niet vervangen. ‘Daarnaast vertrekken op eindredactie, vormgeving en secretariaat drie mensen’, aldus Van Exter. Het vertrek van Thijs Niemantsverdriet was voor hem een verrassing die buiten de reorganisatie valt. ‘We zoeken voor hem vervanging. Ik ga binnenkort kopjes koffie drinken met mensen.’ De VN-hoofdredacteur beziet de plannen van HP/De Tijd – dat zwaar inzet op internet en op papier maandelijks gaat verschijnen - met ‘interesse’.

Van Exter: ‘Onze ervaring is dat de wetten van internet zich lastig verhouden tot het maken van een weekblad. Wij zien - naast het bieden van dossiers - meer in een curator-functie online. Dat wil zeggen dat we onze lezers wijzen op onderwerpen en verhalen waarvan we denken dat ze die interessant vinden. We zijn vorig jaar begonnen met De Mediagids – online en in het weekblad - om VN-lezers een dienst te bewijzen. Dit voorjaar willen we die formule verder uitwerken.’

Bekijk meer van

Vrij Nederland

Praat mee

1 reactie

hanco naninck, 10 februari 2012, 11:58

Ik ben sinds kort abonnee en erg tevreden. Ga zo door als het financieel kan. Sinds ik zelf boeken schrijf, lees ik extreem veel. Ook dankzij jullie goede commentaren, recenties en de antwoorden op mijn brieven van de spitsvondige Grunberg. Chapeau!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.