— maandag 7 september 2020, 08:43 | 0 reacties, praat mee

Vrij Nederland-correspondent Freke Vuijst (68) overleden

© Vrij Nederland

Journalist en correspondent Freke Vuijst is vrijdag op 68-jarige leeftijd overleden. Ze was al enige tijd ziek.

Vanaf 1976 was zij vaste medewerker van Vrij Nederland, voornamelijk als correspondent vanuit de VS, waar ze woonde. Ook was zij werkzaam voor de IKON, de VPRO en het televisieprogramma Netwerk en maakte zij tal van documentaires.

De laatste jaren maakte Freke voor Vrij Nederland en BNR Nieuwsradio de podcast ‘Double Dutch’, samen met Reinout van Wagtendonk. In een blog schrijft hij over het ziekbed van zijn collega: “Ongeveer een jaar geleden werd botkanker bij haar geconstateerd. Ze heeft daar hard tegen geknokt. Maar de dag na onze meest recente podcast, waaraan volgens mij echt niemand zou hebben kunnen horen dat er iets loos was, brak de veer.”

Vuijst wilde volgens Van Wagtendonk niet dat de luisteraars merkten dat zij ernstig ziek was. “Ze heeft het nooit willen laten weten aan haar luisteraars. Ze schepte er eer in om in haar werk niets te laten merken van haar eigen pijn.” Twee weken geleden maakten Van Wagtendonk en Vuijst nog een DoubleDutch-podcast. Meer bij Vrij Nederland / BNR

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.