— woensdag 30 juli 2008, 09:02

Vragen rond dood fotojournalist

Het Weense International Press Institute (IPI) heeft in een brief aan de Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki aangedrongen op een onderzoek naar de dood van Ierse fotojournalist Richard Mills. De 41-jarie Mills, die werkte voor de Britse krant The Times, werd op 15 juli dood aangetroffen op zijn kamer in een onderduikadres te Harare. Hij was door ophanging gestorven, maar het is onduidelijk of hij zichzelf heeft verhangen. IPI wil dat Mbeki zijn invloed aanwendt om de dood te onderzoeken. Mills was under cover in Zimbabwe aan het werk en zou een blanke boer interviewen die zich kritisch had uitgelaten over de Zimbabwaanse president Mugabe. Hij zou daarna - op de dag van zijn dood - het land weer verlaten. De journalist werd gisteren onder grote belangstelling in Ierland begraven. In Zimbabwe werd Mills dood als zelfmoord aangeduid. Mills' collega Catherine Philp, eveneens werkzaam voor The Times, vond zijn lichaam. Er is geen bewijs voor een misdrijf, stelt zij. Meer bij Times Online.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.