— maandag 19 januari 2009, 08:47

Nieuwe discussie over burgerjournalistiek

Er is opnieuw een discussie losgebarsten over de waarde van burgerjournalistiek en de waarde van sites zoals Twitter en fotosite Flickr na de spectaculaire noodlanding van een US Airways Airbus op de rivier de Hudson in New York. Lang voordat de grote internationale persbureaus over de noodlanding berichtten, werd er via Twitter live verslag gedaan. Ook de eerste foto van het vliegtuig in het water was te zien op Twitpic, zo melden diverse internationale media, waaronder de BBC. Deze gebeurtenis alsook de aardbeving in China en de aanslagen in Mumbai vorig jaar laten zien dat zij in sommige gevallen wel degelijk een goede nieuwsbron zijn, alhoewel de betrouwbaarheid niet altijd even sterk is, blogt Rory Cellan-Jones, BBC’s technology-correspondent. Meer bij Elsevier

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.