persveilig seminar

— dinsdag 11 augustus 2009, 08:51 | 5 reacties, praat mee

Koninklijke familie eist geld van AP

25.000 tot 250.000 euro. Dat moet het internationale persbureau Associated Press (AP) betalen aan kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima voor elke keer dat hun vakantiefoto's weer in Nederland worden gepubliceerd. Dat is althans de eis die de Oranjes stellen in een kort geding bij de rechtbank in Amsterdam, aanstaande vrijdag, dat meldt De Telegraaf. Ook zouden het echtpaar een voorschot eisen. Persorganisatie Reporters Sans Frontières veroordeelt de rechtszaak die het Koninklijk Huis heeft aanspannen tegen AP. Meer bij Novum via NU.nl / RSF Laatste wijziging: 11 augustus 2009, 10:52

Bekijk meer van

RVD

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

5 reacties

Olivier, 11 augustus 2009, 10:43

Ik hoop dat die enge Oranjes met dito RVD en foto-afspraak met boter en suiker worden ingemaakt door de rechter. Wat mij betreft is die hele fotocode iets van 1920 toen journalisten beleefd de hoed lichten voor een passerende excellentie. Hallo! Dit is 2009 waarin de wereld een groot dorp is geworden en je dus niet een fotoverbod tot de grens van Roosendaal kan instellen.

Kees Cornelder, 11 augustus 2009, 11:44

Boete dus. Althans een eis hiertoe.
Maar Boete? AP zou beloond moeten worden voor deze blijkbaar niet door de RVD geregisseerde photoshoot.
In een meritocratie als de onze komen regerende vorstenhuizen met hun zelfgekweekte nageslacht voor de erfopvolging steeds meer in de lucht te hangen. Elke promotieactie - met een hoge aaibaarheidsfactor - is dan op zijn zachtst gezegd meegenomen.
Dus namens de Familie en hun ijverige persooneel: dankdankdank AP!

corné krijnen, 12 augustus 2009, 16:26

Dus als ik het goed begrijp moeten wij wel de vakanties betalen van de families Van Oranje en Von Amsberg, maar mogen wij niet zien waar precies we betalen.

B. Lang, 13 augustus 2009, 00:20

Zouden ze van het geld microkredieten gaan verstrekken? Ik maak me -al langer- oprecht zorgen of in t bijzonder Maxima, want dan kan WA het ook niet, de weelde wel zal kunnen dragen. Ik hoop dat zij zich niet zal ontpoppen tot een niet democraat. Ik weet niet exact waar mijn vrees vandaan komt; zij kan niet anders dan enorme ambities hebben. Verdraagt zij straks de spiegel nog? En wie gaat hem haar voorhouden?

B. Lang, 13 augustus 2009, 00:39

Ik weet ineens waar mijn vrees vandaan komt: de beeldvorming van M is te eenzijdig gericht op ‘koninklijke vrouw, kwa schoonheid, kwa ‘goede daden’ en ‘geld verspillen (grond + huis Madagascar en Argentinie). Ik mis een inhoudelijke beeldvorming, met name waaruit blijkt dat het echtpaar evenwichtige besluiten nemen kan. Ik neem tenminste aan dat zij dat kunnen.. Misschien nog een goede taak voor de RVD.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.