Nieuwe leden NVJ november

— vrijdag 3 juni 2022, 08:38 | 0 reacties, praat mee

VPRO’s Maandverbond wint NPO Innovatieprijs 2022

VPRO-eindredacteur Annelies Termeer met de NPO Innovatieprijs 2022 - © Raymond van Olphen

Het VPRO-project Maandverbond heeft de NPO Innovatieprijs 2022 gewonnen. Maandverbond, dat meer inzicht probeerde te geven in de hormonen achter de mensturatiecyclus, werd door de jury geprezen vanwege de toepassing van een nieuw platform en het vinden van een nieuwe manier van interactie én samenwerking met de doelgroep. Laatste wijziging: 8 juni 2022, 15:57

Maandverbond speelde zich gedurende 28 dagen (de duur van een gemiddelde cyclus) live af op 28 kanalen op Telegram. Deelnemers konden instappen in het kanaal dat overeenkwam met de dag in hun eigen cyclus. Ervaringsdeskundigen, gynaecologen en andere hormoonexperts namen in de kanalen allerlei hormonale kwesties onder de loop.

Deelnemers ontvingen dagelijks video’s, audioberichten en infographics die pasten bij het moment waarop ze zich in hun cyclus bevonden. Zij konden daar vervolgens met elkaar over in gesprek gaan en ervaringen uitwisselen. Maandverbond won eerder ook de prijs voor beste digitale mediaproject van Europa, op het Prix Europe Festival 2021.

De uitreiking is hier terug te kijken.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.