Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 5 december 2019, 15:08 | 0 reacties, praat mee

Voormalig voorzitter CvdM stapt over naar Netflix

© Ruud Pos

Madeleine de Cock Buning, tot afgelopen zomer voorzitter van het Commissariaat voor de Media, gaat vanaf half januari voor Netflix werken.

De Cock Buning wordt de belangrijkste lobbyist voor alle Netflix-activiteiten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, meldt Het Financieele Dagblad.

In haar nieuwe rol als hoofd Public Policy wordt De Cock Buning (53) verantwoordelijk voor de lobby van Netflix bij Europese overheden, waaronder de Europese Unie.

Volgens het FD komt het in Nederland niet zo vaak voor dat toezichthouders overstappen naar de sector waar zij toezicht op hebben gehouden. Maar eerder stapte ook algemeen directeur van het Commissariaat voor de Media (CvdM), Suzanne Teijgeler over naar Discovery Benelux BV.

Kort na het vertrek van De Cock Buning bij het CvdM op 1 juli van dit jaar meldde NRC dat de organisatie in permanente crisis verkeerde. De krant sprak van een hoog personeelsverloop, interne spanningen en het hebben van nevenfuncties die op gespannen voet staan met de werkzaamheden van een toezichthouder. Onlangs heeft minister Arie Slob (Media) Renate Litjens tot interim-voorzitter benoemd.

Lees ook:
Minister grijpt in bij mediawaakhond (6 september 2019)
Eric Eljon in actie tegen ontslag bij Commissariaat voor de Media (5 augustus 2019)
Suzanne Teijgeler verruilt Commissariaat voor de Media voor Discovery Benelux (16 juli 2019)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.