NVJ compleet lid

— maandag 5 augustus 2019, 10:23 | 1 reactie, praat mee

Eric Eljon in actie tegen ontslag bij Commissariaat voor de Media

Eric Eljon in actie tegen ontslag bij Commissariaat voor de Media
© Commissariaat voor de Media

Volgens Eric Eljon rest hem geen andere mogelijkheden dan juridische stappen te nemen tegen het vrijdag genomen besluit van minister Arie Slob om hem te ontslaan als als lid van het Commissariaat voor de Media (CvdM). Laatste wijziging: 5 augustus 2019, 10:31

In april was hij al geschorst omdat hij een roman over de televisiewereld had geschreven. Dat leidde tot een conflict tussen Eljon en de twee andere leden van het commissariaat.

Eric Eljon zegt in een verklaring bij Nederlands Medianieuws teleurgesteld, maar ook uitermate verbaasd te zijn door het besluit van de minister. Volgens de ontslagen commissaris is de afgelopen weken duidelijk geworden dat er grote problemen zijn bij de toezichthouder, die volgens hem zijn twee medebestuurders en de net vertrokken directeur aan te rekenen zijn.

“Ik heb acht jaar lang met veel inzet voor het Commissariaat gewerkt en uitstekende contacten met de mediawereld onderhouden. Ik had dat werk graag willen voortzetten. Die kans wordt me nu ontnomen, zonder dat er sprake is van enig disfunctioneren of enige andere onderbouwing dan nagenoeg ongemotiveerde bezwaren tegen de roman. Er rest mij nu geen andere mogelijkheid dan juridische stappen te nemen.”

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

OudRotterdamse_Spionneur, 5 augustus 2019, 15:49

Is het niet zo, dat ‘hij’ die betaalt, ook degene is welke bepaalt? Het ministerie van Onderwijs en Media is hier de betaler; de heer Slob de Nederlandse Trump!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.