— vrijdag 15 januari 2021, 08:49 | 0 reacties, praat mee

NDC-kranten stoppen met gebruik AD-kopij

© ANP / Koen Suyk

Het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant plaatsen met ingang van januari artikelen en foto’s door uit NRC, De Telegraaf, De Limburger en andere regionale kranten van uitgeverij Mediahuis. Dat hebben de kranten begin deze maand laten weten aan hun abonnees.

De kranten van NDC mediagroep gebruikten sinds 2013 met regelmaat artikelen uit het Algemeen Dagblad en Het Parool. Aan die samenwerking komt nu een eind vanwege de overname van de kranten door Mediahuis. In december gaf ook Mediahuis-titel De Limburger al aan over te stappen van AD-kopij naar artikelen van de Telegraaf.

De NDC mediagroep-kranten zullen bij NRC en De Telegraaf vooral van binnen- en buitenlandnieuws gebruik maken. Ook de Belgische kranten Het Belang van Limburg, De Gazet van Antwerpen en De Standaard maken deel uit van de uitwisselingsafspraak.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.