data als kans

— vrijdag 5 augustus 2022, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Voor dertiende keer dit jaar journalist doodgeschoten in Mexico

Adriana Méndez houdt een foto van haar vermoorde broer, journalist Ernesto Méndez, omhoog tijdens zijn wake. - © AFP

De Mexicaanse journalist Ernesto Méndez is eerder deze week doodgeschoten. Méndez was directeur van het digitale medium Tu Voz, dat publiceert over politieke, sociale en culturele gebeurtenissen in de staat Guanajuato. Laatste wijziging: 5 augustus 2022, 09:05

Hij werd doodgeschoten in een bar, die eigendom is van zijn familie. Ook twee andere bezoekers van de bar kwamen bij de aanslag om het leven.

Het is volgens Reporters Without Borders dit jaar al de dertiende keer dat er een journalist wordt gedood in Mexico. Niet eerder vonden in een kalenderjaar zoveel journalisten de dood. In zeker negen van de dertien gevallen had de dood van een journalist te maken met zijn of haar journalistieke werk.

Dat schrijft het Nederlands Dagblad. Afgezien van conflictgebieden is Mexico het gevaarlijkste land ter wereld voor journalisten.

Méndez werd al langere tijd bedreigd, aldus Reuters. De doodsbedreigingen begonnen nadat Tu Voz verhalen publiceerde over corruptie en drugskartels. Meer bij Sportskeeda / Mexico News Daily

Bekijk meer van

Mexico Ernesto Méndez

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.