— dinsdag 2 oktober 2018, 16:07 | 0 reacties, praat mee

Vliegende start aanvraagronde Leids Mediafonds

Gisteren sloot de eerste officiële aanvraagronde van het Leidse Mediafonds, waarbij in totaal 31 financieringsaanvragen zijn gedaan. Het bestuur gaat die nu beoordelen en maakt half november welke voorstellen worden gehonoreerd. Het Leids Mediafonds zal in twee aanvraagronden 250.000 euro verdelen.

Met het geld wil de gemeente Leiden kwaliteitsjournalistiek in de Leidse regio stimuleren. Het fonds opereert onafhankelijk van de gemeente, dat enkel gelden beschikbaar stelt.

Het grote aantal aanvragen dat in de afgelopen maand is gedaan, stemt het bestuur tevreden. “Die grote belangstelling heeft onze verwachtingen ruim overtroffen en onderstreept nut en noodzaak van het Leids Mediafonds”, aldus Leids Mediafonds-voorzitter Bob Nieman.

De aanvragen worden nu getoetst aan de hand van een aantal criteria. Komend voorjaar volgt dan een tweede aanvraagronde, die op 1 april 2019 sluit. Volgens het fonds is ook voor de tweede ronde nu al veel belangstelling.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.