banner festival 23

— dinsdag 3 april 2018, 13:50 | 0 reacties, praat mee

Leids Mediafonds officieel van start

Het bestuur van het Leids Mediafonds: Milja de Zwart, René Roodheuvel, Bob Nieman, Ionica Smeets en Rick van Dijk. | Buro JP

Het nieuw ingericht Leids Mediafonds heeft dit jaar 250.000 euro te besteden. Een onafhankelijk bestuur onder leiding van voorzitter Bob Nieman zal aanvragen wegen en toekennen. Er is besloten dat er twee aanvraagrondes zullen zijn: een in het voorjaar en een in het najaar. Laatste wijziging: 3 april 2018, 13:53

Het fonds wil journalistiek in de regio Leiden stimuleren. Het is het eerste regionale fonds in Nederland in deze vorm. Toen de plannen voor een dergelijk fonds werden onthuld, was niet iedereen daar onverdeeld enthousiast over.

Het bestuur (waar ook oud-NVJ’er René Roodheuvel lid van is) zegt de versterking van de journalistiek in de regio Leiden vooral te zoeken in onderzoeksjournalistiek en andere vormen van journalistieke verdieping. De rol van journalistiek bij het versterken van de sociale samenhang in de regio is een ander belangrijk aandachtspunt, aldus initiatiefnemer gemeente Leiden.

Het fonds is ondergebracht in een speciale stichting “op afstand van de gemeente”. Het bestuur bestaat uit Bob Nieman (voorzitter), Ionica Smeets (secretaris), Rick van Dijk (penningmeester), René Roodheuvel (lid) en Milja de Zwart (lid).

De gemeente Leiden heeft de intentie uitgesproken tot 2021 het fonds financieel te ondersteunen.

Bekijk meer van

Leids Mediafonds Leiden

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.