word studentlid

— vrijdag 23 februari 2024, 07:57 | 0 reacties, praat mee

Vlaamse omroep VTM stopt met realityshow over leven in armoede na kritiek

Vlaamse omroep VTM stopt met realityshow over leven in armoede na kritiek
© VTM

De Vlaamse commerciële omroep VTM stopt met de realityshow waarbij twee flamboyante televisievrouwen een maand lang zouden proberen rond te komen van een klein inkomen. Er kwam na de eerste aflevering veel kritiek op de serie. Laatste wijziging: 23 februari 2024, 08:06

Mensen die echt in armoede leven vonden de serie vernederend en onrealistisch.

In de serie zouden zangeres Natalia Druyts en actrice Astrid Coppens als alleenstaande moeders leven met weinig geld. De tweede aflevering, gepland voor aanstaande maandag, wordt geannuleerd na de ophef die deze week ontstond.

Tegelvloer
In de eerste aflevering hadden de televisievrouwen hun leven in een rijtjeshuis een “avontuur” genoemd en een “lifetime experience”. De vrouwen klaagden in deze aflevering over de tegelvloer en vonden het logisch dat ze ondanks een beperkt budget elk een eigen auto hadden.

Een alleenstaande moeder reageerde bij de Vlaamse omroep VRT: “Zij moeten één maandje weten te overleven en zien dat dan ook nog als een spelletje in besparen. De volgende maand baden zij weer in luxe, maar voor ons is dat gewoon dagelijkse kost”. Ook maatschappelijke organisaties hadden kritiek.

VTM erkent nu dat er “een groot verschil is tussen de harde realiteit van het leven en de context van een realityprogramma voor televisie”.

Bekijk meer van

VTM

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.