Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 31 mei 2016, 13:04 | 0 reacties, praat mee

Geen Teletekst meer voor Belgen

De Vlaming met liefde voor Teletekst kan alleen vandaag nog zijn hart ophalen. Om middernacht trekt de Belgische omroep VRT de stekker uit de dienst. De omroep maakte in januari al bekend te stoppen met Teletekst, omdat de bezoekersaantallen snel teruglopen.

Het Belgische Minsterie van Media ziet Teletekst ook niet langer als taak van de publieke omroep. Wel blijven ondertitels beschikbaar via pagina 888.

In Nederland staat de dienst niet ter discussie. De NOS laat weten dat Teletekst nog altijd goed wordt bezocht; dagelijks bekijken rond de 3,5 miljoen mensen de pagina’s via televisie of app. Dit in tegenstelling tot in het Verenigd Koninkrijk, waar informatiedienst Ceefax in 2012 al stopte. Ook de commerciële Belgische omroep VTM stopte er al mee in 2014.

Bekijk meer van

VTM VRT Teletekst NOS Ceefax

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.