training eu starters

— maandag 21 maart 2016, 11:28 | 0 reacties, praat mee

‘Arrestatie Abdeslam bijna mislukt door media’

Nicolas Maeterlinck / AFP

De Vlaamse commerciële televisiezender VTM en het Franstalig weekblad L’Obs krijgen een veeg uit de pan van directeur-generaal Claude Fontaine van de gerechtelijke politie. Hij is er persoonlijk van overtuigd dat de operatie die geleid heeft tot de arrestatie van Salah Abdeslam had kunnen mislukken door de “onverantwoordelijkheid' van een 'bepaalde pers'. Laatste wijziging: 21 maart 2016, 12:50

De politie moest in Molenbeek vroeger in actie treden dan gepland was, nadat het Franse weekblad vrijdagnamiddag al had onthuld dat er bij de huiszoeking in Vorst een vingerafdruk van Salah Abdeslam gevonden was. Bij hun aankomst in Molenbeek waren de audiovisuele media ook al ter plaatse. ‘Wat zou men zeggen als de voortijdige aanwezigheid van de pers bij een interventie tot gevolg heeft dat de personen die men wilde oppakken kunnen ontsnappen’, vroeg Fontaine zich zondag af op RTL-TVI in antwoord op vragen over het optreden van VTM en L’Obs.

Dat is echt onverantwoord’, benadrukte de baas van de gerechtelijke politie. ‘Als er informatie naar de pers wordt doorgespeeld door politiemensen, hopen wij hen te kunnen confronteren met hun verantwoordelijkheid. Daarnaast kan het gebruik van deze informatie door een bepaalde pers, op een totaal verkeerd ogenblik, zware gevolgen hebben’, benadrukte Fontaine.

Hij riep op tot ‘verantwoordelijkheidszin’ en richtte zich in het bijzonder tot ‘een bepaalde pers die in naam van de kijkcijfers de veiligheid van het personeel en de omwoners in gevaar brengt’.
Meer bij Belga via Gazet van Antwerpen / Knack

Bekijk meer van

VTM Salah Abdeslam L'Obs

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.