— woensdag 19 februari 2020, 10:00 | 0 reacties, praat mee

Vlaamse journalisten enkele uren in cel in Ivoorkust

VTM-journalisten Faroek Özgünes en Marieke Lust hebben in Ivoorkust enkele uren in een cel doorgebracht. Het tweetal was in het land om een reportage te maken over Jean-Claude Lacote en Hilde Van Acker, die in 2011 werden veroordeeld voor een moord op een Britse zakenman in 1996. Het tweetal, dat bekend staat als ‘het duivelskoppel’, werd in november in Ivoorkust opgepakt en verbleef daar in een cel. Lacote en Van Acker keerden woensdag terug naar België.

Özgünes en Lust werden door de autoriteiten opgepakt terwijl ze aan het filmen waren bij de gevangenis waar het duivelskoppel vast werd gehouden. De mobiele telefoons van de verslaggevers werden afgenomen. Na zeven uur werden ze weer vrijgelaten.

De arrestatie had voor de twee journalisten een interessante bijkomstigheid. “Tot onze grote verbazing werden we bij Van Acker en Lacote gezet”, vertellen ze aan Het Laatste Nieuws. “En konden we dus met hen spreken. Meer bij Nieuwsblad

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.