training eu starters

— donderdag 31 januari 2019, 11:43 | 0 reacties, praat mee

Antwerps OM wil misdaadserie van de buis houden

Onderzoeksjournalisten Karel Lattrez en Kurt Wertelaers in een recente uitzending van VTM Nieuws | VTM

Het Openbaar Ministerie in Antwerpen wil voorkomen dat de Vlaamse commerciële zender VTM een nieuwe vijfdelige serie uitzendt waarin een 22-jaar oude moord wordt besproken. De serie 'Cold Case' zou een in 2017 heropend onderzoek verstoren, vrezen rechercheurs. Laatste wijziging: 31 januari 2019, 11:46

In de aankondiging van het programma stelt VTM dat onderzoeksjournalisten Kurt Wertelaers en Karel Lattrez een potentiële dader hebben achterhaald, die in augustus 1996 de 20-jarige Sally Van Hecke zou hebben vermoord.

Onderzoek leidde in de jaren negentig tot niets en de moord bleef onopgelost, een cold case. Volgens dagblad De Morgen is het in 2017 heropende onderzoek (overigens op basis van speurwerk van Wertelaers en Lattrez, red.) in een fase waar uitzenden vande tv-serie ernstige problemen veroorzaakt wat betreft de vertrouwelijkheid van het onderzoek en rechten van eventuele verdachte(n).

Volgens Lattrez is het de journalistieke taak om als je iets denkt te weten over een moord, daar iets mee te doen. In een uitzending van VTM Nieuws zegt hij dat de serie geen probleem oplevert voor het lopende onderzoek. “Wij delen die bezorgdheid absoluut niet”, aldus Lattrez.

De eerste aflevering van ‘Cold Case’ staat vooralsnog gepland voor donderdag 7 februari om 21:45 uur bij VTM.

Bekijk meer van

VTM België

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.