website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Antwerps OM wil misdaadserie van de buis houden

Lars Pasveer — Geplaatst in moord op donderdag 31 januari 2019, 11:43

Onderzoeksjournalisten Karel Lattrez en Kurt Wertelaers in een recente uitzending van VTM Nieuws | VTM

Onderzoeksjournalisten Karel Lattrez en Kurt Wertelaers in een recente uitzending van VTM Nieuws | VTM

Nieuws Het Openbaar Ministerie in Antwerpen wil voorkomen dat de Vlaamse commerciële zender VTM een nieuwe vijfdelige serie uitzendt waarin een 22-jaar oude moord wordt besproken. De serie 'Cold Case' zou een in 2017 heropend onderzoek verstoren, vrezen rechercheurs.

In de aankondiging van het programma stelt VTM dat onderzoeksjournalisten Kurt Wertelaers en Karel Lattrez een potentiële dader hebben achterhaald, die in augustus 1996 de 20-jarige Sally Van Hecke zou hebben vermoord.

Onderzoek leidde in de jaren negentig tot niets en de moord bleef onopgelost, een cold case. Volgens dagblad De Morgen is het in 2017 heropende onderzoek (overigens op basis van speurwerk van Wertelaers en Lattrez, red.) in een fase waar uitzenden vande tv-serie ernstige problemen veroorzaakt wat betreft de vertrouwelijkheid van het onderzoek en rechten van eventuele verdachte(n).

Volgens Lattrez is het de journalistieke taak om als je iets denkt te weten over een moord, daar iets mee te doen. In een uitzending van VTM Nieuws zegt hij dat de serie geen probleem oplevert voor het lopende onderzoek. “Wij delen die bezorgdheid absoluut niet”, aldus Lattrez.

De eerste aflevering van ‘Cold Case’ staat vooralsnog gepland voor donderdag 7 februari om 21:45 uur bij VTM.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.