NVJ compleet lid

— dinsdag 31 december 2019, 13:15 | 0 reacties, praat mee

Vijf voorbeelden van bijzondere journalistieke projecten

Vijf voorbeelden van bijzondere journalistieke projecten
Het project In het hart geraakt van het Dagblad van het Noorden.

Online journalistiek is volwassen. Het leent zich uitstekend voor live verslaggeving, live evenementen, diepgravende verhalen en bijzondere projecten. Wij pikten er vijf voorbeelden uit. Laatste wijziging: 31 december 2019, 13:44

In het hart geraakt
De eerste voorjaarsdag van 1997 is de laatste dag uit het leven van psycholoog Els Slurink (33). Ze wordt thuis in Groningen vermoord. Tot op de dag van vandaag is de dader onbekend. Het Dagblad van het Noorden beschrijft in zes afleveringen wat er wel bekend is.

Project 46
Elke dag sterft er wel iemand in het verkeer. Een dood die zelden leidt tot grote artikelen in de krant. Wat er nou exact gebeurde, wie precies de slachtoffers waren en welke impact hun overlijden had, blijft vaak onderbelicht. De Limburger brengt daar verandering in. De krant is op zoek gegaan naar verhalen van 46 mensen die omkwamen in het Limburgse verkeer in 2018.

Ondermijning
Ondermijnt de criminaliteit het bestuur in Brabant? De drie Brabantse kranten sloegen de handen ineen en formeerden een redactie van vijf mensen die verhalen maken over de (drugs)criminaliteit en de effecten daarvan.

Wat gebeurde er in het bevrijdingsjaar 1945?
Het Dagblad van het Noorden brengt vanaf 1 januari het hele jaar lang elke dag verhalen over wat op die dag, precies 75 jaar geleden, gebeurde in het Noorden. Vooral online, maar een aantal verhalen krijgt ook een plekje in de krant.

Online valt er ook wat te lachen
Online leent zich prima voor live verslaggeving en evenementen. Het Eindhovens Dagblad laat dat zien met de nieuwjaarsconference van Rob Scheepers. Die is op donderdag 2 januari live te zien via de site. Voor abonnees. Dat dan weer wel.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.