e learning nvj

— donderdag 6 januari 2022, 10:17 | 0 reacties, praat mee

Vijf nominaties voor ANP Nieuwsfoto van het Jaar 2021

Uitsnedes van de genomineerde foto's voor ANP's Nieuwsfoto van het Jaar 2021. | ANP

Fotografen Robin van Lonkhuijsen, Bart Maat, Koen van Weel, Ramon van Flymen en Remko de Waal maken kans op de ANP Nieuwsfoto van het Jaar 2021. De fotoprijs wordt voor het vierde jaar uitgereikt als waardering voor de dagelijkse nieuwsfotografie van Nederlandse fotojournalisten. Laatste wijziging: 7 januari 2022, 08:29

Een jury, bestaand uit freelance beeldadviseur Leo Blom, chef foto Dick Möller van De Telegraaf en fotograaf Angeliek de Jonge buigen zich over de nominaties. Op 11 januari 2022 wordt de winnaar via een online-uitreiking bekendgemaakt. Aanmelden kan via de website van het ANP.

Van Lonkhuijsen is genomineerd voor een foto van demonstranten tegen het coronabeleid op het Museumplein. Bart Maat is genomineerd voor zijn foto-met-verstrekkende-gevolgen van oud-informateur Kajsa Ollongren, die onzorgvuldig omsprong met gevoelige documenten. Maat won daar vorig jaar de Prinsjesfotoprijs 2021 voor.

Koen van Weel is genomineerd voor een foto van mensen die steunbetuigingen aan Peter R. de Vries achterlaten. Ramon van Flymen fotografeerde gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire tijdens een ‘Mars met de Moeders’. Remko de Waal is genomineerd voor een foto van Max Verstappen, na het winnen van het wereldkampioenschap Formule 1 in Abu Dhabi. Meer bij ANP

Bekijk meer van

ANP

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.