— dinsdag 26 januari 2016, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Foto’s Reuters in beeldbank ANP

De nieuwsfotocollectie van persbureau Thomson Reuters is voortaan ook te vinden in de beeldbank van het ANP. De klanten van ANP krijgen hiermee toegang tot het wereldwijde netwerk van 600 Reuters-fotografen die elke dag 1600 foto’s publiceren en een archief van zes miljoen foto’s. Alle foto’s zullen zijn te vinden op anpfoto.nl.

Met de foto’s van Reuters beschikt het ANP samen met de collecties van Agence France Presse (AFP) en european pressphoto agency (EPA) nu over de beste en meest relevante nieuwsfoto’s van Nederland.

De foto’s van Reuters zullen ook worden opgenomen in de dossiers en events die de fotoredactie van het ANP samenstelt in de ANP beeldbank.

Johan Groeneveld, managing editor van het ANP: ‘De beeldbank van het ANP is de journalistieke foto-etalage van Nederland, waar media, bedrijven en organisaties terecht kunnen voor alle belangrijke nieuwsfoto’s. Het landelijke nieuws bestrijken we met de merken ANP, ANP Kippa (entertainment), ANP ProShots (voetbal, sport) en ANP Xtra (editorial stock). Het regionale nieuws dekken we af met Novum Regiofoto. Daarnaast voeren we tal van gespecialiseerde collecties en fotografen. Internationaal hebben we drie toonaangevende nieuwscollecties: naast EPA en AFP nu dus ook de geweldige nieuwsfoto’s en het archief van zes miljoen foto’s van Reuters Pictures. Dat maakt het plaatje echt compleet.’

 

Bekijk meer van

Reuters Johan Groeneveld ANP

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.