training eu starters

— donderdag 4 mei 2023, 10:17 | 0 reacties, praat mee

‘VICE op rand van faillissement, merk staat te koop voor 1 miljard dollar’

Een reportage van VICE News uit 2016.

VICE, het jongerenplatform dat ooit begon als een tijdschrift in het Canadese Ottowa, staat volgens The New York Times op het rand van een faillissement. Laatste wijziging: 4 mei 2023, 10:33

Volgens de Times zou VICE in de komende dagen of weken officieel een faillissement aanvragen. Ondertussen wordt er op de achtergrond koortsachtig gezocht naar een koper. Volgens verschillende goed geïnformeerde bronnen zouden meerdere mediabedrijven interesse hebben getoond.

Amper vijf jaar geleden was het merk zo’n 5,7 miljard in Amerikaanse dollars waard. Momenteel zou het merk te koop staan voor een fractie van dat bedrag - The Guardian en The New York Times schrijven beide over een bedrag van ‘rond de één miljard dollar’. Als er geen koper gevonden wordt, dan zal de grootste aandeelhouder van het bedrijf, Fortress Investment Group, de zaken tijdelijk overnemen en het merk verkopen op een veiling.

Andere aandeelhouders in het bedrijf, waaronder Vice en Fox, zouden inmiddels hun investeringen hebben afgeschreven. Deze week maakte VICE al bekend dat het zal stoppen met nieuwsplatform Vice World News. Nancy Dubuc, de hoogste baas van het platform, verliet het bedrijf dit jaar na vijf jaar.

Het nieuws over het mogelijke faillissement volgt kort na de aankondiging dat Buzzfeed haar journalistieke platform zal staken. Bij Buzzfeed zullen zo’n 180 werknemers worden ontslagen.

De snelle val van zowel Buzzfeed als VICE - allebei platformen die vanaf 2010 peilsnel in opkomst raakten - is volgens kenners te wijten aan dat ze de transitie naar andere platformen zoals YouTube en TikTok onvoldoende konden bijbenen. Op de Nederlandstalige website van VICE worden slechts nog mondjesmaat artikelen gepubliceerd - het merendeel van de artikelen zijn vertalingen van VICE-artikelen uit andere landen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.